Nieuws

Achterhoek Werkt: in vijf jaar honderden jongeren aan het werk

Het online platform Achterhoek Werkt bestaan vijf jaar. In die tijd zijn honderden werkzoekende jongeren via de website gekoppeld aan Achterhoekse bedrijven. © REGIO8
ULFT - Het online platform Achterhoek Werkt bestaan vijf jaar. In die tijd zijn honderden werkzoekende jongeren via de website gekoppeld aan Achterhoekse bedrijven.
'We geloven dat je online dingen zichtbaar kunt maken, maar dat de echte match tot stand komt bij de offline evenementen', vertelt initiatiefnemer Tom Salemink. Werkzoekenden kunnen via de website op vacatures reageren, maar de organisatie achter het platform organiseert ook bijeenkomsten zoals de Achterhoekse Talententuin.

Speeddaten

'Op de Talententuin was er een mogelijkheid tot speeddaten. Daar hebben wij een aantal kandidaten gehad. Eén van die kandidaten was Bart Knol, dat was meteen een directe klik', vertelt ondernemer Raymond Wentink. De directeur van het Varsseveldse bedrijf Singa is achteraf erg tevreden over zijn keuze.
Op dit moment zijn zo’n 250 bedrijven aangesloten bij Achterhoek Werkt, maar dat is voor Salemink nog lang niet genoeg. 'Er zijn nog zo veel meer mooie bedrijven. We willen echt doorgroeien richting de 700 tot 800 bedrijven in de komende jaren.'