Nieuws

Zwemmers Swim to Fight Cancer oefenen in Apeldoorns Kanaal

APELDOORN - Deelnemers aan de eerste editie van Swim to Fight Cancer Apeldoorn konden zaterdagochtend oefenen in het Apeldoorns Kanaal. Dat is ook de plek waar de zwemmers zondag 18 september voor het goede doel gaan zwemmen.
Volwassen kandidaten leggen dan 1500 meter af in open water, jongeren houden het bij 375 meter. Tot nu toe hebben zich 120 mensen aangemeld en staat de teller al op 45.000 euro. Maar daar komt zeker nog veel meer bij, aldus organisator Henk van der Ziel. Zo doet een Nijmeegse zwemclub mee die aan heeft gegeven een enorme gezamenlijke donatie te doen.

Al ruim half miljoen euro

Met de oefenochtend vandaag hoopt de organisatie nog meer deelnemers te trekken. Lisanne Spaander opent op 18 september het zwemevenement. De Harderwijkse heeft zelf kanker gehad en werd bekend door het lied 'Vechtersbaas'.
Swim Fight to Cancer wordt gezwommen in een stads decor.  Deelnemers en teams proberen zoveel mogelijk donaties op te halen voor Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Zo zijn er onder meer edities in Hoorn, Den Bosch, Haarlem en Delft. De teller staat landelijk al op ruim een half miljoen.