Nieuws

Taxusdonateurs bedankt: nu al voldoende snoeisel opgehaald voor wereldwijde vraag chemotherapie

Er is dit jaar al zoveel snoeiafval van de taxus opgehaald dat er is voldaan aan de wereldwijde vraag van taxol, het hoofdbestanddeel van chemotherapie. Dat laat afvalverwerkingsorganisatie DAR weten. DAR helpt de Stichting Taxus Taxi met de inzameling van het snoei afval van de taxus.
NIJMEGEN - Er is dit jaar al zoveel snoeiafval van de taxus opgehaald dat er is voldaan aan de wereldwijde vraag van taxol, het hoofdbestanddeel van chemotherapie. Dat laat afvalverwerkingsorganisatie DAR weten. DAR helpt de Stichting Taxus Taxi met de inzameling van het snoei afval van de taxus.
Het taxussnoeisel wordt gratis aan huis opgehaald door de stichting Taxus Taxi. Vandaag is de laatste ophaaldag van dit seizoen. Volgens de stichting is het bijzonder dat er in augustus al zo veel taxussnoeisel is opgehaald. Hoeveel chemotherapieën daarmee mogelijk worden gemaakt laat de stichting Taxus Taxi in september weten. Werner Toonen van Stichting Taxus Taxi: 'Wij zijn alle taxusaanbieders, partners, hoveniers en gemeenten die ons hebben ondersteund ontzettend dankbaar voor de belangrijke bijdrage in de strijd tegen kanker.'