Nieuws

Kijk live mee naar de huldiging van olympische wielerhelden Elis Ligtlee en Jelle van Gorkom

Het wordt groot feest vrijdagavond in Eerbeek en Lichtenvoorde. Dan huldigt Gelderland zijn olympisch kampioenen Elis Ligtlee en Jelle van Gorkom. De 22-jarige baanwielrenster Elis haalde goud op het onderdeel keirin, BMX'er Jelle (25) pakte zilver in het Braziliaanse Rio de Janeiro. © Archief
EERBEEK - Het wordt groot feest vrijdagavond in Eerbeek en Lichtenvoorde. Dan huldigt Gelderland zijn olympisch kampioenen Elis Ligtlee en Jelle van Gorkom. De 22-jarige baanwielrenster Elis haalde goud op het onderdeel keirin, BMX'er Jelle (25) pakte zilver in het Braziliaanse Rio de Janeiro.
Onder regie van burgemeester Alex van Hedel is een feestelijk programma voorbereid in Eerbeek. Duidelijk is dat Elis Ligtlee een ‘zegetocht’ maakt door het dorp en daarna kan ze op het Stuijvenburchplein door iedereen toegejuicht worden.
De rondrit door het dorp start waarschijnlijk rond 19.00 uur. Vanaf dat moment start ook het feestelijke programma op het plein. De verwachting is dat rond 19.45 uur de officiële huldiging plaatsvindt. 

'Hopen op warm onthaal'

Jelle van Gorkom wordt gehuldigd op de Markt in Lichtenvoorde. 'Jelle heeft een fantastische prestatie geleverd op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Wij hopen natuurlijk dat veel inwoners onze topsporter een warm onthaal geven', aldus gemeente Oost Gelre.

Huldiging thuis volgen?

Om 18, 19, 20 en 21 uur ziet u de huldiging in GLD Vandaag. Dit feest is ook te volgen via een liveblog op www.gld.nl, op Facebook en via onze app.