Nieuws

Gelderland tikt net de 35 graden niet aan

Het was warm deze donderdag in onze provincie. Echt enorm warm. In Nijmegen was het rond 17.30 uur liefst 34,9 graden, aldus een weeramateur tegen Omroep Gelderland. © ANP
ARNHEM - Het was warm deze donderdag in onze provincie. Echt enorm warm. In Nijmegen was het rond 17.30 uur liefst 34,9 graden, aldus een weeramateur tegen Omroep Gelderland.
In Zaltbommel was het ook warm. Daar kwam het kwik uit op 34,8 graden. Het werd vandaag pas laat op de dag extreem heet. De temperaturen schommelden in Nijmegen rond 15.00 uur tegen de 34 graden. In de uren daarna werd dus bijna de 35 graden gehaald.

Relatief 'koel'

In Voorst (30,6 graden) en Nijkerk (30,8 graden) was het vandaag ook erg warm. Beide Gelderse plaatsen passeerden de 30 gradengrens, maar hoe gek het ook klinkt: het was op deze plekken het minst warm in onze provincie.
Er bestaan overigens meerdere lezingen over het weer van vandaag. Zo komt weerinstituut MeteoGroup uit Wageningen tot de conclusie dat het in onze provincie vandaag gemiddeld 32 graden was.
Het wordt vrijdag opnieuw extreem warm in Gelderland. Ook morgen zullen de weeramateurs het kwik in de gaten houden. Wellicht dat het dan wel 35 graden of meer wordt.