Nieuws

Zomer in Gelderland: Zeddam sluit zomertour af (gesloten)

ZEDDAM - Hij is aangebroken, de allerlaatste dag van Zomer in Gelderland 2016. Wat een gave weken hebben we gehad en wat een mooie uitzendingen hebben de teams neergezet. Harreveld staat nog op de eerste plek, maaar daar kan het dorp van vandaag nog verandering in brengen. En het dorp dat dit jaar mag afsluiten is: Zeddam! In dit blog houden we je op de hoogte van de verrichtingen van het team en de laatste ontwikkelingen in het dorp.
14.00 We sluiten het ochtendblog en gaan vanmiddag hier verder.
13.50 Deze mannen zorgen voor genoeg zicht vanavond.
13.25 De bouwmaterialen zijn op het plein gearriveerd.
12.55 Ook in Zeddam kan het niet aan de voorbereiding liggen, precies een week geleden ging het team langs de deuren om flyers te verspreiden. Wij verwachten dan ook een heleboel toeschouwers vanavond! 
12.35 Hotelgasten van Zeddam, wij hopen dat jullie vanavond onder schone lakens slapen.. Deze lakens worden gebruikt voor alienpakken!
12.15 Op zoek naar buitenaardse kleding, misschien heeft de plaatselijke feestwinkel wel wat?
11.52 Teamlid Pascal Kamperman verwoord heel mooi wat Zomer In Gelderland voor een dorp kan doen.
11.35 De trots van Zeddam is het Beeld ‘Moeder en Kind’ van Marius van Beek. Het beeld heeft vroeger bij de huishoudschool gestaan, maar is met de sloop van het gebouw weggehaald. Verslaggever Niels Kater sprak vanochtend af met Hilde Thomassen, zij heeft ervoor gezorgd dat het beeld weer in Zeddam te zien is.
11.15 Maak kennis met het bouwteam. De wieken voor de molen zijn al geregeld! 
10.55 Heb jij al gestemd op Zeddam?
10.35 Koppies bij elkaar! En wat zien ze er lekker zomers uit, vinden jullie ook niet?
10.15 In juli 2000 vond men hier in een veld aan de Beekseweg een graancirkel. Jullie weten dat graancirkels gemaakt worden door buitenaardse wezens.
Jullie opdracht gaat terug naar de nacht van 18 juli 2000. Een ruimteschip met buitenaardse wezens land in Zeddam, verkent het dorp, maakt een prachtige graancirkel en verdwijnt weer in het heelal. Een boer ontdekt de graancirkel en Zeddam wordt overspoeld door journalisten en daarmee dus landelijk nieuws!

In het publiek zien we marsmannetjes, aliens, kortom: buitenaardse wezens.

We zoeken daarbij ook iemand die ze ziet vliegen..

10.00 Wij hebben er zin in, het team heeft er zin in: het belooft een gezellige laatste dag te worden!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!