Nieuws

Apeldoorn zoekt andere invulling voor leegstaande vluchtelingenopvang

De noodopvang in de UWV gebouwen in Apeldoorn.
De gemeente Apeldoorn onderzoekt of de leegstaande UWV-gebouwen aan de Christiaan Geurtsweg op een andere manier te gebruiken zijn voor vluchtelingen. De panden die klaar zijn gemaakt om vluchtelingen op te vangen, staan sinds de oplevering in juni leeg. Er komen momenteel weinig vluchtelingen in Nederland aan, waardoor er geen behoefte is aan deze opvanglocatie. © archief Omroep Gelderland
APELDOORN - De gemeente Apeldoorn onderzoekt of de leegstaande UWV-gebouwen aan de Christiaan Geurtsweg op een andere manier te gebruiken zijn voor vluchtelingen. De panden die klaar zijn gemaakt om vluchtelingen op te vangen, staan sinds de oplevering in juni leeg. Er komen momenteel weinig vluchtelingen in Nederland aan, waardoor er geen behoefte is aan deze opvanglocatie.
De gemeente denkt aan een tijdelijk azc in de UWV-gebouwen of tijdelijke huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsstatus die wachten op een huurhuis.
In de gebouwen kunnen 600 vluchtelingen opgevangen worden. 
De gemeente Apeldoorn heeft in oktober vorig jaar het COA twee locaties aangeboden voor een klein asielzoekerscentrum van 250 plekken. De locaties zijn voor het COA te klein en daarom financieel niet haalbaar. Het ging om de locaties Kleiberg en Immendaal.
De komst van een azc voor 400 plekken op het terrein van GGNet aan de Deventerstraat in Apeldoorn gaat vooralsnog wel door. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!