Nieuws

Hoogzwangere Ellen uit Tiel mocht niet vliegen maar is toch terug uit Bali

SCHIPHOL - Ellen van den Hater en haar man Gert Jan uit Tiel zijn terug in Nederland. Woensdagmorgen landde hun vliegtuig vanuit Bali op Schiphol.
'We hebben Schiphol gehaald en zijn weer terug in ons heerlijke landje! Het einde van dit avontuur met emoties en stress hakken er toch meer in dan gedacht! Nu eerst maar eens goed uitrusten en samen weer zen worden', schrijft ze op haar pagina op Facebook.

Verklaring fit2fly van arts

De hoogzwangere Tielse werd na een vakantie op het Indonesische eiland Bali onaangenaam verrast. De luchtvaartmaatschappij wilde haar niet meenemen naar Nederland, ondanks dat ze in het bezit was van een zogeheten 'fit2fly'. Dat is een verklaring van een arts of verloskundige waarin staat hoelang de vrouw zwanger is.
Het beleid rond zwangerschap verschilt per luchtvaartmaatschappij. De eerste 28 weken van de zwangerschap kunnen vrouwen over het algemeen zonder problemen vliegen. Daarna vragen de meeste maatschappijen een zwangerschapsverklaring met daarop de uitgerekende datum.

Bruiloft van haar broer

Van den Hater, die op Bali de bruiloft van haar broer bijwoonde en er bovendien haar 29e verjaardag vierde, is blij dat ze terug is. 'In de loop van deze week mogen Interpolis en KLM een zeer warm 'dankjewel' in ontvangst nemen voor de verleende topservice!', schrijft ze.
Door de aanvankelijke weigering maakte de Tielse veel belkosten om de snelle terugkeer alsnog mogelijk te maken. Ze maakte meer dan 700 euro aan belkosten en haar telefoon werd geblokkeerd.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!