Nieuws

Werkstraf geëist tegen Ajax-fan uit Wageningen die Vermeerpop ophing

De Wageninger die begin dit jaar tijdens een wedstrijd van Ajax tegen Feyenoord een pop aan een strop toonde die Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer moest voorstellen, heeft vandaag 80 uur werkstraf waarvan 40 uur voorwaardelijk tegen zich horen eisen. © ANP
AMSTERDAM - De Wageninger die begin dit jaar tijdens een wedstrijd van Ajax tegen Feyenoord een pop aan een strop toonde die Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer moest voorstellen, heeft vandaag 80 uur werkstraf waarvan 40 uur voorwaardelijk tegen zich horen eisen.
Het Openbaar Ministerie wil bovendien dat de man een gebiedsverbod van drie jaar krijgt voor het gebied rond het Ajax-stadion.
De man wordt verdacht van bedreiging met de dood of bedreiging met zware mishandeling.
Ferdi T. had de pop voor de wedstrijd aan een touw over een reling in de ArenA gehangen. Hij wordt ook verdacht van het beledigen van Vermeer, onder meer met de benaming 'hoerenjong'. Vermeer verruilde Ajax voor aartsrivaal Feyenoord.
Verslaggever Mark Schrader van AT5 volgt de zaak:

Stadionverbod

Na het incident op 7 februari kreeg de Wageninger van Ajax al een stadionverbod. De club zelf kreeg ook straf, onder meer een boete van 10.000 euro, omdat de KNVB vond dat Ajax eerder had moeten reageren toen de Vermeerpop werd opgehangen.