Nieuws

Informatieavond in Aalten na schieten in been van doorgedraaide man

De gemeente Aalten houdt een bijeenkomst voor omwonenden van de plek waar de politie vorige week een man in zijn been schoot. De informatieavond is alleen toegankelijk voor mensen die uitgenodigd zijn. © archief Omroep Gelderland
AALTEN - De gemeente Aalten houdt een bijeenkomst voor omwonenden van de plek waar de politie vorige week een man in zijn been schoot. De informatieavond is alleen toegankelijk voor mensen die uitgenodigd zijn.
De politie loste het schot donderdagmiddag 18 augustus aan de Grote Maote in Aalten. Er was een melding binnen gekomen dat een man door het lint was gegaan en een vrouw met een steekwapen had bedreigd.

Agenten bedreigd met messen

Toen de agenten op de Grote Maote de man benaderden, werden zij door hem bedreigd met messen. De politie gebruikte vervolgens pepperspray om de persoon te kunnen overmeesteren. De man reageerde hier niet op, waarop hij in zijn been werd geschoten.

Alleen voor genodigden

De gemeente Aalten zegt in een persbericht het belangrijk te vinden dat de mensen die zijn uitgenodigd voor de bijeenkomst, open en vrij hun verhaal en mening kunnen delen. De bijeenkomst is daarom niet toegankelijk voor pers en anderen die niet uitgenodigd zijn.