Nieuws

'Chanterende' Arnhemmer krijgt 4.250 euro van Staatsloterij; miljoenenclaim mogelijk gevolg

De Staatsloterij heeft vorig jaar geschikt met een man uit Arnhem voor een bedrag van 4.250 euro. Dat melden diverse media, waaronder de Volkskrant. © screenshot Staatsloterij.nl
ARNHEM - De Staatsloterij heeft vorig jaar geschikt met een man uit Arnhem voor een bedrag van 4.250 euro. Dat melden diverse media, waaronder de Volkskrant.
Het bedrag is gelijk aan het geld dat de Arnhemmer uitgaf aan Staatsloten in de periode 2001 en 2002. Deze ene schikking kan de Staatsloterij mogelijk honderden miljoen euro's kosten.
De Arnhemmer voert een verwoede strijd tegen de Staatsloterij omdat hij zich misleid voelt. De Staatsloterij liet tussen 2000 en 2008 grote prijzen vallen op loten die niet waren verkocht. Hierdoor waren de winstkansen lager dan ze werden voorgespiegeld. 
De Arnhemmer staat niet alleen in zijn strijd: de Hoge Raad oordeelde in 2015 dat de Staatsloterij zich hiermee schuldig maakte aan misleiding. Hierop meldden zich bijna 200.000 benadeelden bij de stichting Loterijverlies. 

Weg vrij voor claims

De Volkskrant schrijft dat de schikking miljoenen kan gaan kosten. Deskundigen stellen in de krant dat de schikking de weg vrijmaakt voor honderden individuele rechtszaken van mensen die hun inleg terug willen. Een Staatslot kost 3 tot 150 euro.
Het dossier sleept al jaren, de stichting Loterijverlies is al sinds 2008 bezig om voor gedupeerden geld terug te krijgen vanwege de misleiding. Dit is volgens de stichting een doorbraak, zegt ze op haar website.   

Arnhemmer zou bedreigen

Dat de Arnhemmer nu op eigen houtje wel zijn inleg terugkrijgt van de Staatsloterij is volgens De Gelderlander omdat hij de Staatsloterij zou chanteren en directieleden zou bedreigen.
Dat er geen aangifte is gedaan maar een bedrag is betaald komt omdat het volgens de Staatsloterij 'om een bijzonder geval' gaat, schrijft de krant. 

Geheimhoudingsplicht geschonden

De Staatsloterij bedong bij de deal geheimhouding, maar die schond de Arnhemmer omdat hij 'niet medeplichtig wil zijn aan praktijken van de Staatsloterij die ik moreel niet kan verantwoorden,' citeert de Volkskrant uit correspondentie tussen de Staatsloterij en de Arnhemmer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!