Instellingen

Grote brand in achtertuinen Geldermalsen: woningen ontruimd

© Bart Meesters
© Bart Meesters
© Bart Meesters
GELDERMALSEN - Een grote brand zaterdagnacht in de achtertuinen van meerdere woningen in Geldermalsen verwoestte tenminste vier schuurtjes. Omwonenden moesten uit voorzorg hun woningen verlaten.
Rond 04.30 werd de brandweer gealarmeerd vanwege een schuurbrand aan de Burgemeester Verweijlaan. Het bleek te gaan om een tuinhuisje in een achtertuin die alleen via de brandgang te bereiken was. Brandweervoertuigen konden er niet bij. 
Een woordvoerder over de brand:

Woning verlaten

De brand sloeg al snel over naar andere tuinhuisjes en er ontstond veel rook. Daarom werd besloten de bewoners van acht omliggende woningen rondom het vuur uit hun huis te halen. De hulpdiensten moesten met spuitslangen door de woningen om te blussen. Inmiddels mogen de bewoners hun huis weer in. 
Volgens een cameraman ter plaatse redde de brandweer uit één schuur enkele papegaaien die anders door de rook gestikt zouden zijn. Brandweerkorpsen uit plaatsen rond Geldermalsen sloten aan bij de bluswerkzaamheden. 
Ook burgemeester Miranda de Vries ging langs. Naar de oorzaak van de brand wordt nog onderzoek gedaan. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!