Apeldoorn

Monumentale tribune AGOVV heropend

APELDOORN - Er kan eindelijk weer gejuicht worden vanaf de monumentale tribune van AGOVV in Apeldoorn. Het dak en de constructie van de 91 jaar oude hoofdtribune zijn volledig gerestaureerd.
De tribune is zaterdag feestelijk heropend, gevolgd door een wedstrijd tussen een all-starteam van de voormalige profclub en het RTL Sterrenteam. 
Beelden van de officiële opening:

Boktorren en houtrot

Vier jaar geleden is de houten tribune voor het eerst tijdelijk gesloten nadat deze belaagd is door boktorren en houtrot, in de daarop volgende jaren is de tribune verder verloederd. De Apeldoornse club kwam in financiële problemen en moest na een faillissement in januari 2013 afscheid nemen van het betaald voetbal. De club bleef achter met een enorme kater en een schuld van ruim 4 ton. Geld om de tribune te restaureren was er daarom lange tijd niet.
De tribune in de steigers. Foto: Lammert van Essen
In 2015 kreeg AGOVV met hulp van een subsidie en een crowdfundingsactie onder de supporters het geld bij elkaar om de tribune op het sportpark Berg en Bos weer op te knappen. Supporters sponsorden hun eigen zitplaats symbolisch voor 100 euro. Oud-speler Klaas Jan Huntelaar riep de supporters om de tribune te redden. 'Alle supporters zouden samen moeten zorgen dat zo'n monument blijft bestaan', was destijds het betoog van de voormalig topscorer van de Apeldoorners.

'Een teken dat we nog leven'

'We zijn de boel weer aan het opbouwen. Dit is een teken dat we nog leven', zegt bestuurslid Marco Baars. 'AGOVV ligt niet meer aan het infuus en is ook hersteld.'

Voetballen tegen RTL-sterrenteam

Bij AGOVV spelen onder anderen André Brouwer, Marco Bergsma en Dave Krommenhoek mee. Namens de RTL Allstars staan onder anderen John Williams, Charly Luske en Baas B. op het veld.
Onder leiding van Roelof Luinge kwamen de teams het veld op. Foto: Omroep Gelderland
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!