Nieuws

Recordaantal zwemmers springt in de Berkel

ZUTPHEN - Ruim 400 zwemmers sprongen zaterdagmiddag in de Berkel voor de Vrije Slag door Zutphen. Een recordaantal. De Zutphense zwemvereniging DVSDZ denkt dat de publiciteit rond een bijzondere boei in de Berkel wel eens voor de grote opkomst heeft kunnen zorgen.
Vorig jaar moest de wedstrijd worden afgelast. Bij een controle werden dode eenden in de Berkel gevonden. Omdat de gezondheid van de deelnemers vanwege mogelijke botulisme niet gegarandeerd kon worden, besloot de organisatie het evenement op het laatste moment niet door te laten gaan. 

Boei meet waterkwaliteit

Dit jaar is er dus een speciale boei met meetapparatuur in de Berkel uitgezet om de waterkwaliteit te monitoren. Hierdoor kon de organisatie live volgen of de waterkwaliteit in gevaar kwam.
Sinds de start van het evenement in 2009 is het aantal deelnemers elk jaar gegroeid. De deelnemers konden kiezen uit diverse afstanden: 250, 500, 920, 1500 en 3000 meter in het open water van de Berkel. 
De gouden medailles die Nederland won tijdens de Olympische spelen in Rio zorgen ervoor dat openwaterzwemmen in ons land steeds populairder wordt. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!