Nieuws

Crowdfundactie op komst om Churandy Martina naar Spelen in Tokio te sturen

Gaat Churandy Martina deelnemen aan de Olympische Spelen van 2020 in het Japanse Tokio? Als het aan de nu 32-jarige Arnhemmer ligt wel. Het probleem is alleen de financiering, gaf hij aan. Daarom is de Facebookpagina 'Steun Churandy Martina op weg naar Tokio 2020' gestart en komt er binnenkort mogelijk een crowdfundactie. © ANP
RIO DE JANEIRO - Gaat Churandy Martina deelnemen aan de Olympische Spelen van 2020 in het Japanse Tokio? Als het aan de nu 32-jarige Arnhemmer ligt wel. Het probleem is alleen de financiering, gaf hij aan. Daarom is de Facebookpagina 'Steun Churandy Martina op weg naar Tokio 2020' gestart en komt er binnenkort mogelijk een crowdfundactie.
'Het boegbeeld van de Nederlandse atletiek op dit moment, Churandy Martina, heeft aangegeven er graag nog een paar jaar aan vast te plakken. Helaas is er in de atletieksport niet veel budget. Wij willen middels een crowdfundactie graag een steentje bijdragen aan de ambitie van deze topsporter', valt er te lezen op de Facebookpagina.
Hoe deze actie er precies uit komt te zien, is nog niet bekend. De Facebookpagina geeft aan dat er 'binnenkort meer informatie komt over deze actie'.

0,01 seconde te kort voor medaille

Martina werd vijfde in de finale van de 200 meter tijdens de Spelen in Rio de Janeiro. De Arnhemmer kwam uiteindelijk 0,01 seconde te kort voor een medaille. Na de wedstrijd gaf hij bij de NOS aan dat hij graag nog één keer naar een Olympische Spelen wil gaan, maar dat hij daarvoor wel afhankelijk is van sponsors.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!