Nieuws

Wat is er dit weekend te doen in de mooiste provincie van Nederland?

U wilt er dit weekend even uit, maar waar in de provincie is er wat leuks te beleven? Omroep Gelderland helpt u een handje. Een greep uit het aanbod. © ANP
ARNHEM - U wilt er dit weekend even uit, maar waar in de provincie is er wat leuks te beleven? Omroep Gelderland helpt u een handje. Een greep uit het aanbod.

Hooibalen

In Kootwijkerbroek vindt vandaag (zaterdag) het VKHL plaats. Pardon, VKHL? Dat staat voor Veluwse Kampioenschap Hooibalen Laden. Achttien teams leggen een parcours met hindernissen af, waarbij het bedoeling is om zoveel mogelijk hooibalen op een rijdende kar te krijgen. Rond 20.00 uur is bekend wie er beslag legt op deze prestigieuze titel.

Fiets Em Erin

Fiets Em Erin. Het bekende onderdeel uit het televisieprogramma 'Te land, ter zee en in de lucht' wordt vandaag (zaterdag) nagedaan op het Apeldoorns Kanaal. Voor het tweede jaar op rij wordt het evenement gehouden. Vorig jaar waren er vijftig deelnemers. Dit jaar is er ruimte voor tachtig. Geen idee wat Fiets Em Erin is? Hieronder nog wat beelden van vorig jaar. De eerste deelnemers gaan om 11.00 uur van start.

Dorpsfeest

Het is het hele weekeinde feest in Warnsveld. Zowel vandaag als morgen treden er lokale artiesten op. Ook wordt er op beide dagen een braderie gehouden. Op zaterdag is er een markt waarbij ambachtelijke spullen worden verkocht. Op zondag laten ondernemers en verenigingen uit het dorp zich zien.
Kijk hier om te zien er exact te doen is in Warnsveld.

Kerkdienst in dialect

Er wordt morgen (zondag) in Zelhem een kerkdienst in het Achterhoekse dialect gehouden. Deze dienst begint om 10.00 uur en vindt plaats in museum Smedekinck aan de Pluimersdijk. Tijdens de dienst wordt voorgelezen uit Het evangelie naor Lucas. De liederen die gezongen worden staan in het Leedboek. In de Lambertikerk is zondag geen dienst. De Lambertikerkgemeente werkt namelijk mee aan de dienst.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!