Nieuws

Studeren in Wageningen begint bijna, maar eerst: waar is het feestje?

Binnenkort beginnen de Gelderse eerstejaarsstudenten aan hun studie. Maar eerst zijn er de introductiedagen, te beginnen met de AID in Wageningen, de Algemene Introductie Dagen.
WAGENINGEN - Binnenkort beginnen de Gelderse eerstejaarsstudenten aan hun studie. Maar eerst zijn er de introductiedagen, te beginnen met de AID in Wageningen, de Algemene Introductie Dagen.
De AID barsten deze vrijdag los en duren tot en met woensdag. 2377 eerstejaars doen mee, een record.
De inschrijving begon om 11.00 uur.

Op pad met 'papa en mama'

Elk jaar doet zo'n 95 procent van de nieuwe studenten mee aan de AID, meldt het bestuur op zijn website. 'Als je meedoet aan de AID, word je ingedeeld in een groepje van ongeveer 10 studenten en word je begeleid door 2 mentorouders, je AID-papa en -mama.
Benieuwd hoe zo'n week eruitziet?
De hele week struin je met je groepje allerlei programmaonderdelen af, feest je op de verenigingen en krijg je ook nog allerlei nuttige informatie over je studie en de stad Wageningen. Veel groepjes blijven elkaar ook na de AID nog regelmatig zien en er ontstaan vaak hele goede vriendschappen uit.'

Straattheater

Een van de hoogtepunten van de introductieweek is het straattheater op zaterdag. Dit duurt van 20.00 tot 23.00 uur.
Wat gebeurt waar? Hier een plattegrond.
Wie aan de AID meedoet maakt kennis met sport- en studentenverenigingen, de universiteit en uiteraard het uitgaansleven in Wageningen. Het totale programma staat hier.
Afgelopen dinsdag zetten 177 studenten de AID-feesttent op, dit gebeurde op de campus.

Buitenlandse studenten

Opvallend veel Chinese studenten komen naar Wageningen, weet de Gelderlander. Na China doet ook Indonesië het goed.

Nog geen kamer?

Het is een jaarlijks terugkerende 'paniek': heb ik op tijd een kamer? Wie nog zoekende is, kan onder meer terecht op deze site.

Zie ook:

De FAQ: frequently asked questions over de introductie in Wageningen
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!