Nieuws

Vandaag in het nieuws: kans op Gelderse plakken en bakker deelt gratis gebak uit

Komt er Gelders BMX-goud?
Unieke beelden van de televisieserie Floris worden vertoond, Gelderse sporters maken kans op een plak in Rio en een bakker uit Ammerzoden deelt gratis gebak uit. Dit zit er vandaag in het Gelderse nieuws © ANP
ARNHEM - Unieke beelden van de televisieserie Floris worden vertoond, Gelderse sporters maken kans op een plak in Rio en een bakker uit Ammerzoden deelt gratis gebak uit. Dit zit er vandaag in het Gelderse nieuws

Comeback 'Floris'

Nooit eerder uitgezonden beelden van de televisieserie Floris worden vrijdagavond vertoond in kasteel Doornenburg. Daar werd de serie, 50 jaar geleden, voor een groot gedeelte opgenomen. Acteur Rutger Hauer, die de rol van Floris speelde, is aanwezig.

Gelderse plakken

Er kunnen vandaag zomaar een paar Gelderse olympische plakken bijkomen. Vijf sporters maken, een reële kans, op een medaille. Bij het BMX zijn Niek Kimmann uit Arnhem, Twan van Gendt uit Velddriel, Jelle van Gorkom uit Lichtenvoorde en Laura Smulders uit Horssen de kanshebbers.
Daarnaast komt Xan de Waard uit Renkum met Oranje in actie in de hockeyfinale tegen Groot-Brittannië. De Waard pakt dus sowieso een plak. Alleen is de vraag of het goud of zilver wordt.

Appelgebak met slagroom

Bakker Jack de Wit uit Ammerzoden deelt vandaag appelgebak met slagroom uit. Dat doet hij aan de Facebook-vrienden die hem hebben geholpen zijn gestolen bestelauto terug te vinden. Zijn bericht, om uit te kijken naar zijn bestelwagen, werd 487 keer gedeeld.
Alle 'delers' krijgen gebak.