Nieuws

Straatlantaarns in Millingen aan de Rijn doen het weer

De straatlantaarns in Millingen aan de Rijn doen het weer. Een deel van de inwoners van de Gelderse plaats zouden tot eind volgende week in het donker zitten, maar de ellende valt mee. Sinds afgelopen weekeinde was de straatverlichting stuk. © Omroep Gelderland
MILLINGEN AAN DE RIJN - De straatlantaarns in Millingen aan de Rijn doen het weer. Een deel van de inwoners van de Gelderse plaats zouden tot eind volgende week in het donker zitten, maar de ellende valt mee. Sinds afgelopen weekeinde was de straatverlichting stuk.
Op social media werd gemopperd. Het is namelijk niet voor het eerst dat flinke delen van Millingen in compleet duister gehuld werden.
Kortsluiting heeft er nu voor gezorgd dat het op industrieterrein Molenveld en in de buurten De Kamp en Klein Amerika 's nachts pikdonker was. Toen de gemeente Berg en Dal maandag een melding deed bij netbeheerder Liander, is een monteur naar het dorp aan de Duitse grens afgereisd.
Die kon de storing niet vinden. Om de exacte locatie te bepalen moet een meetwagen worden ingezet. Die staat nu ingepland voor volgende week vrijdag, 26 augustus. 100 huishoudens hebben dan tussen 09.00 en 15.00 uur geen stroom.

Tijdelijk zonder stroom

Voor de reparatie zijn net brieven de deur uitgegaan, meldt een woordvoerder van Liander. Meestal zijn de straatverlichting en de stroomvoorziening voor inwoners twee aparte netten. In Millingen aan de Rijn zitten die in een gecombineerd net.
Om te kunnen meten moet de spanning van het net en dat zou betekenen dat zo'n honderd adressen de vrijdag van de reparatie ook thuis zonder stroom komen te zitten. Zoiets moet je ruim van te voren aankondigen.