Nieuws

Musis maanden dicht: welke vervangende plekken zijn in beeld?

ARNHEM - Concertgebouw Musis Sacrum in Arnhem gaat tot eind februari dicht omdat er asbest is gevonden, maar 'the show must go on'. Welke vervangende plekken zijn in beeld?
De gesprekken over vervangende ruimtes lopen al volop. Uitgangspunt is dat alle concerten in Arnhem worden gehouden en dat er geen afgelastingen plaatsvinden. De volgende vier locaties zijn zeker in beeld:
  • Luxor Live
  • Het Posttheater
  • De hal van het gemeentehuis
  • De Eusebiuskerk
De laatste optie wordt nadrukkelijk bekeken door Het Gelders Orkest, dat Musis Sacrum als thuisbasis kent. Het orkest repeteert daar: Voorwaarde voor een uitwijk naar de kerk is wel dat de akoestiek in orde is. Voor carnaval volgend jaar verhuist Carnavalsvereniging On-Ganse naar Luxor Live. Uiterlijk op 20 september moet er duidelijkheid zijn.

Elk nadeel heeft zijn voordeel

Dat het gebouw nu een half jaar dicht moet, heeft ook een voordeel, zegt directeur Gijsje van Honk. Omdat de verbouwingen die gepland stonden door de sluiting versneld kunnen worden uitgevoerd, zijn de omvangrijke verbouwingen drie maanden eerder klaar. In september kan heel Arnhem in een vernieuwd Musis Sacrum komen kijken naar concerten, zonder ook maar een korrel asbest.
Rest nog de vraag wie de extra kosten gaat betalen. Dat is de gemeente. De aannemer is niet verantwoordelijk, dus de kosten van het opruimen gaan naar Arnhem. Ook de kosten voor het verplaatsen van voorstellingen zijn voor de gemeente.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!