Nieuws

Zwarte specht blokkeert uitbreiding Van der Valk Harderwijk

De uitbreiding van het Van der Valkhotel in Harderwijk is van de baan. De Raad van State (RvS) heeft de vergunning voor de uitbreiding van het hotel vernietigd.
HARDERWIJK - De uitbreiding van het Van der Valkhotel in Harderwijk is van de baan. De Raad van State (RvS) heeft de vergunning voor de uitbreiding van het hotel vernietigd.
Van der Valk wilde een extra vleugel bouwen in Natura 2000 gebied. Dat is volgens de RvS niet toegestaan, omdat dat deel uitmaakt van het leefgebied van de zwarte specht.
Volgens een woordvoerster van Van der Valk gaat het hotel nu overleggen met de gemeente om te zien wat de mogelijkheden nu zijn. 'Dit is teleurstellend, met name voor onze gasten', stelt de woordvoerster. 'We zagen het al aankomen. De macht en lobby van vogelverenigingen zijn erg sterk in Nederland.'
De bezwaarmakers tegen de vergunning voor de uitbreiding van Van der Valk denken dat de uitspraak ook gevolgen kunnen hebben voor de voorziene uitbreiding van camping Haegehorst in Ermelo en de uitbreiding van restaurant Chinese Muur in Putten.