Nieuws

Verrassend Vuelta-debuut voor Achterhoeks wielertalent Koen Bouwman

Koen Bouwman debuteert in zijn eerste seizoen al direct in een grote wielerronde.
ULFT - Koen Bouwman debuteert in zijn eerste seizoen al direct in een grote wielerronde.
Zaterdag start de Achterhoeker in zijn eerste Ronde van Spanje. En dat kwam toch wel onverwacht voor het 22-jarige wielertalent uit Ulft. "Ik had er zeker niet op gerekend, tijdens het eerste trainingskamp in december met de ploeg is ons wedstrijdprogramma doorgesproken, er daarop stond voor mij geen grote ronde. Zondagavond hoorde ik definitief dat ik naar Spanje mocht. Het was een spannende periode voordat ik het hoorde, maar ik ben heel blij dat ze vertrouwen in mij hebben en me in de selectie hebben opgenomen. Ik ben afgelopen week nog naar Badenweiler (Duitsland) geweest om nog hard en lang te kunnen trainen in de bergen, en om de puntjes op de i te kunnen zetten."
Bouwman is heel duidelijk over zijn ambities in deze Vuelta. "Mijn doel en die van de ploeg is dat ik op 11 september over de finish rij in Madrid en dat ik deze grote ronde uitrij. De hardheid en inhoud meenemen naar volgend jaar en er sterker van worden is het doel. Een dag mee in de aanval zou ik heel graag willen, maar of daar ruimte voor is ligt aan hoe ik mezelf voel, en hoe het klassement er voorstaat met Kruijswijk."
De Vuelta staat bekend om de steile aankomsten. Zo wacht het peloton op de derde dag al een finish op de Mirador de Ezaro, met stukken van 30 procent.
Robert Gesink uit Varsseveld in actie op de Mirador de Ezaro (foto: ANP)
Koen Bouwman beseft dat het iets anders is dan 't Peeske in de Achterhoek. "De bizarre aankomsten lijken mij wel gaaf, hopelijk krijgen de wielerliefhebbers mooie gevechten te zien op deze aankomsten tussen de klassementsmannen."