Nieuws

Voedselbank Wenum-Wiesel in onzekerheid: mogelijk 400 klanten zonder eten

Een kleine 400 mensen uit Vaassen, Epe en Heerde die aangesloten zijn bij de voedselbank in Wenum-Wiesel, zitten binnenkort mogelijk zonder eten. Dat is de vrees nu er gedoe is over het pand waarin de voedselbank zit. © Flickr.com
WENUM-WIESEL - Een kleine 400 mensen uit Vaassen, Epe en Heerde die aangesloten zijn bij de voedselbank in Wenum-Wiesel, zitten binnenkort mogelijk zonder eten. Dat is de vrees nu er gedoe is over het pand waarin de voedselbank zit.
De gemeente Apeldoorn heeft namelijk klachten gekregen over een transportbedrijf dat in hetzelfde pand als de voedselbank zit. Daarop besloot de gemeente te gaan controleren. Die kwam erachter dat het bestemmingsplan van het pand niet blijkt te kloppen. Dat heeft de gemeente op 1 maart al aan de eigenaar en de hoofdhuurder van het pand verteld.
De hoofdhuurder en de eigenaar konden vervolgens een omgevingsvergunning aanvragen om legaal gebruik te kunnen maken van het pand, maar dat is volgens de gemeente niet gebeurd.
'Wij zijn daarvan niet op de hoogte gebracht door de hoofdhuurder of eigenaar', zo meldt de voedselbank. 'Wij zijn daardoor verrast en zijn er niet blij mee. Dit gaat gevolgen hebben voor gezinnen in Vaassen, Epe en Heerde. Een kleine 400 mensen krijgen dan geen eten. Kinderen moeten hier volgende week weer naar school, dan is dat wel pijnlijk.' De voedselbank is bang dat het de deuren moet sluiten.

'Niet de bedoeling om voedselbank te sluiten'

De gemeente Apeldoorn laat weten dat het niet de bedoeling is om de voedselbank te sluiten. 'Wij willen de druk opvoeren bij de eigenaar en de hoofdhuurder, zij moeten, net als iedereen, de papieren op orde hebben. 'We willen de druk opvoeren met een dwangsom, maar willen de voedselbank er niet meteen uitzetten. Er zijn geen concrete plannen om de boel te sluiten', zo vertelt Susanne van der Putt van de gemeente Apeldoorn.
De gemeente laat tot slot weten dat de eigenaar en/of hoofdhuurder nu naar de rechter stappen om uitstel te krijgen zodat ze alsnog een omgevingsvergunning aan kunnen vragen.