Nieuws

BMX'ers mogen van start! Dit zijn de Gelderse sporters die vandaag in actie komen in Rio

In de nacht van 17 augustus is Sifan Hassan geen Olympisch kampioene geworden op de 1500 meter. Toch is er deze woensdag opnieuw kans op Gelders succes. Zo is het bijvoorbeeld de eerste BMX dag. © Xan de Waard, ANP
RIO DE JANEIRO - In de nacht van 17 augustus is Sifan Hassan geen Olympisch kampioene geworden op de 1500 meter. Toch is er deze woensdag opnieuw kans op Gelders succes. Zo is het bijvoorbeeld de eerste BMX dag.
Dat betekent dat Laura Smulders uit Horssen, Niek Kimmann uit Arnhem, Twan van Gendt uit Velddriel en Jelle van Gorkom uit Lichtenvoorde zich moeten gaan plaatsen voor de volgende ronde in Rio de Janeiro. Het BMX-toernooi begint vanaf 18.30 uur Nederlandse tijd.

Smulders in het midden. Foto: ANP
Verder beginnen Eelco Sintnicolaas uit Apeldoorn en Pieter Braun uit Arnhem aan de tienkamp op de Olympische Spelen. Sintnicolaas kende een dramatisch tienkamp op het EK in Amsterdam vorige maand, maar de Apeldoorner is uit op revanche. Om 14.30 uur Nederlandse tijd start de tienkamp met de 100 meter.
Sintnicolaas op Schiphol richting Rio. Foto: ANP
Er is meer atletiek op deze woensdag. Sifan Hassan mag na haar finaleplaats op de 1500 meter het nu ook gaan proberen op de 800 meter. Om 15.55 uur in Nederland start de eerste heat.
Xan de Waard uit Renkum staat op het randje van een olympische medaille. De hockeyster speelt met het Nederlands team om 17.00 uur tegen Duitsland in de halve finale. Mochten de Nederlanders winnen, dan krijgt De Waard sowieso een medaille om haar nek gehangen.