Nieuws

Amerikaanse onder vuur na beschuldiging paardenmishandeling Adelinde Cornelissen

Adelinde Cornelissen.
De Amerikaanse Colleen Kelly, die dressuuramazone Adelinde Cornelissen uit Nijkerk gaat aanklagen voor de mishandeling van haar paard Parzival, heeft een lading aan kritiek over zich heen gekregen. Binnen 48 uur kreeg de Amerikaanse een half miljoen berichten. © EPA
NIJKERK - De Amerikaanse Colleen Kelly, die dressuuramazone Adelinde Cornelissen uit Nijkerk gaat aanklagen voor de mishandeling van haar paard Parzival, heeft een lading aan kritiek over zich heen gekregen. Binnen 48 uur kreeg de Amerikaanse een half miljoen berichten.
De Amerikaanse heeft kritiek op de rollkur-trainingsmethode die Cornelissen gebruikt. Bij deze methode worden de teugels strak gehouden, zodat de nek van het paard krom buigt. Dit zou slecht zijn voor de gezondheid van het dier. Daarom wil ze Cornelissen voor de rechter slepen, maar het grote publiek vindt dat onzin.
In dit filmpje zou de rollkur-trainingsmethode goed te zien zijn.
'Ik krijg veel verontwaardigde reacties. Het meest gebruikte commentaar? Dat dit een publiciteitsstunt is. Ja, dat is het ook, maar niet om mijzelf te promoten. Ik ben namelijk gestopt, ik heb mijn carrière gehad', zo schrijft Kelly op haar website.
Maar alle reacties zorgen er niet voor dat de Amerikaanse stopt met de aanklacht. 'Wat ik heb gezien in de laatste 72 uur raakt mij echt heel erg diep. Ik ben nu voorbereid om 'all in' te gaan. Ik ga tot het hoogste gerechtshof.'
Colleen Kelly zegt verder dat ze al meerdere getuigenverslagen heeft gekregen van anderen. Daarnaast vraagt ze iedereen die zich geroepen voelt nog een getuigenverslag te schrijven.  

'Hoe dan ook resultaat'

De voormalig paardrijdster uit Amerika is vol vertrouwen dat een aanklacht succes gaat hebben. 'Of we nou winnen of niet, ik denk dat we in ieder geval het FEI (de overkoepelende organisatie voor de paardensport) wakker schudden. En zolang zij niks doen, neem ik het van ze over.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!