Nieuws

Blog - Richard in Rio (dag 10): bewondering voor Estavana Polman

De Arnhemse Estavana Polman poseert met fans in Rio.
Onze sportverslaggever Richard van der Made is in Rio en verslaat voor de NOS de Olympische Spelen. Hij schrijft dagelijks op onze website over zijn belevenissen in Brazilië. Vandaag deel 7. © Omroep Gelderland
RIO DE JANEIRO - Onze sportverslaggever Richard van der Made is in Rio en verslaat voor de NOS de Olympische Spelen. Hij schrijft dagelijks op onze website over zijn belevenissen in Brazilië. Vandaag deel 7.
Estavana Polman is een geweldige handbalster en ook gewoon een leuke meid. Nuchter en wars van sterallures. Precies zoals haar teamgenoten van het Nederlands team. Tegen Rusland joeg de Arnhemse, hier in Rio de Janeiro tijdens de opening 24 jaar geworden, de ballen weer ouderwets hard tegen de touwen. Ik vond het mooi en gunde Polman dat succesje van harte. 
Sinds het WK is er namelijk veel gebeurd rondom haar persoontje en om daar op jonge leeftijd goed mee om te gaan is niet altijd even makkelijk. Daarnaast kampte ze in aanloop naar de Spelen met knieklachten en heeft ze nu weer last van een lies. Misschien daarom speelde Polman nog niet zo veel. Tegen de handbalmachine van Rusland stond ze echter weer op, bleef ze dus staan en smeet ze twaalf keer raak. Een mooi Olympisch moment dus om even van te genieten.

Polman zegt wat zij voelt en denkt

Tijdens het WK in Denemarken, waar ze fantastisch speelde, stal Polman de harten van sportminnend Nederland. Niet alleen met haar dynamische spel, maar ook door haar frisse verschijning. Bijna altijd komt ze met openhartige, spontane en grappige interviews voor de camera's. Voor ons sportjournalisten is dat leuk, want Polman zegt wat ze voelt en denkt. Voor haar achterban is het nog leuker, want de meeste interviews zijn tegenwoordig ronduit saai.
Foto: Omroep Gelderland

'Tulipa Estavana' in Keukenhof

De Gelderse werd door het zilveren WK in december vorig jaar al snel een bekende Nederlandse. Helemaal toen de roddelbladen melding maakten van haar relatie met voetballer Rafael van der Vaart ging het hard. Ondertussen werd Polman regelmatig gevraagd om ook allerlei dingen te doen naast het handbal. Ze zegt niet snel nee en natuurlijk is het leuk om te poseren in modebladen of om in de Keukenhof te horen dat er een heuse 'Tulipa Estavana' naar je vernoemd is. Dan ben je daarbij.
Maar haar leventje is dus behoorlijk op de kop gegaan terwijl ze is in eerste instantie die topsporter is die iedere dag beter wil worden. Ik hoop alleen maar dat Polman gelukkig blijft met Rafael en dat hun privacy wordt gerespecteerd. De opbouwspeelster, links of in het midden, wil beoordeeld worden op het handbal. Tegen Rusland voorkwam ze met ragfijne bewegingen en schoten dat de nederlaag niet groter werd. Polman liet weer eens haar klasse zien en Nederland genoot voor de buis met haar mee. 
Foto: Omroep Gelderland
Haar ouders, echte Arnhemmers, zijn hier ook in Brazilië. Na de wedstrijd konden ze even bij elkaar zijn. Daarna ging ieder weer zijn weg. Het gaat nu om de kwartfinales. Een echt piekmoment en de focus mag dus niet verslappen. Polman oogt messcherp. 'We gaan vuurspuwen en die Brazilianen verslaan', reageerde ze op geheel eigen wijze. 'Een bomvolle hal? Beter voor 12 duizend man spelen dan voor drie man en een paardenkop. Toch?'