Nieuws

Vandaag in het nieuws in Gelderland: stinkwantsen, school in Zutphen krijgt oude meubels en voorstelling in steengroeve

Steengroevetheater in Winterswijk.
Het is voor veel Gelderlanders de laatste vakantieweek. Dat betekent dat de afgebrande Vrije School in Zutphen nog druk bezig is om van alles te regelen zodat de kinderen maandag toch les kunnen krijgen. Het is vanaf vandaag ook weer genieten geblazen bij de theatervoorstellingen in de steengroeve in Winterswijk. En u bent gewaarschuwd, de berkenwantsen zijn in aantocht. En die kunnen stinken... © archief Omroep Gelderland
ARNHEM - Het is voor veel Gelderlanders de laatste vakantieweek. Dat betekent dat de afgebrande Vrije School in Zutphen nog druk bezig is om van alles te regelen zodat de kinderen maandag toch les kunnen krijgen. Het is vanaf vandaag ook weer genieten geblazen bij de theatervoorstellingen in de steengroeve in Winterswijk. En u bent gewaarschuwd, de berkenwantsen zijn in aantocht. En die kunnen stinken...

Vrije School druk in de weer om noodgebouw in te richten

Vrije School de Berkel aan de Weerdslag in Zutphen brandde eind juni af. Op de plek waar vroeger het Graaf Ottobad zat, zijn 83 units geplaatst, als noodgebouw voor de middelbare school. Vanmiddag krijgt de school honderden afgedankte meubels van een andere vrije school, zodat de scholieren maandag kunnen zitten en werken.

Zie ook:

Shakespeare in de steengroeve

Het is al jaren een begrip: de voorstellingen in de steengroeve in Winterswijk. Dit jaar staat Shakespeare's Midzomernachtsdroom op het programma. De voorstellingen zijn zo populair dat voor alle dagen (dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag) geen kaarten meer te krijgen zijn. Geen kaartje kunnen bemachtigen? Zaterdag 20 augustus zendt Omroep Gelderland op tv een sfeerimpressie van de voorstelling uit. Het is trouwens sowieso bijzonder om de voorstelling in de steengroeve te bezoeken, de steengroeve is sinds dit voorjaar gesloten voor publiek.

Zie ook:

Pas op, de berkenwantsen zijn in aantocht

Bioloog Arnold van Vliet verwacht de komende week overlast van berkenwantsen. Door de warme meimaand waren de paringsomstandigheden en ei-afzet zeer gunstig voor de berkenwants. De eitjes worden afgezet in de vrouwelijke katjes van de berk. Op dit moment is het aantal wantsen dat per katje wordt aangetroffen op verschillende plaatsen vergelijkbaar met 2014. Toen vond er een flinke uitbraak plaats met lokaal veel overlast op campings en in huizen. Het aantal wantsen per boom kan oplopen tot een miljoen. Deze insecten zijn niet schadelijk voor de gezondheid, maar kunnen bij verstoring stinken.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!