Nieuws

Amerikaanse wil Adelinde Cornelissen aanklagen voor mishandeling van paard

De Amerikaanse Colleen Kelly wil dressuuramazone Adelinde Cornelissen uit Nijkerk aanklagen voor de mishandeling van haar paard Parzival. © ANP
NIJKERK - De Amerikaanse Colleen Kelly wil dressuuramazone Adelinde Cornelissen uit Nijkerk aanklagen voor de mishandeling van haar paard Parzival.
'Tot mijn grote teleurstelling kondig ik aan dat ik van plan ben Adelinde Cornelissen voor de rechter te slepen', schrijft de docente biomechanica en oud-dressuur jurylid op haar website. Ze heeft kritiek op de rollkur-trainingsmethode die Cornelissen gebruikt.
Bij deze methode worden de teugels strak gehouden, zodat de nek van het paard krom buigt. Dit zou slecht zijn voor de gezondheid van het dier. Het gebruik van de rollkur is dan ook al langere tijd onderwerp van discussie. 

Bewijsmateriaal

Kelly, die zichzelf een dierenliefhebber noemt, zou zoveel bewijsmateriaal tegen Adelinde hebben, 'dat ze het er niet bij kan laten zitten'. Ze doelt onder andere op de foto's in onderstaand filmpje. Op dit moment zou de Amerikaanse juridisch advies inwinnen. 
Het is niet de eerste keer dat een ruiter voor de rechter wordt gedaagd voor het gebruik van rollkur.

Ziek

Cornelissen moest de Olympische Spelen vroegtijdig verlaten omdat paard Parzival ziek werd. Het dier werd in zijn wang gestoken door een insect. De Grand Prix ging daardoor aan haar neus voorbij. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!