Nieuws

Geen Olympische medailles voor Gelderse dressuurruiters

RIO DE JANEIRO - Het is dressuurruiters Hans Peter Minderhoud uit Oosterbeek en Diederik van Silfhout uit Lunteren niet gelukt een medaille te bemachtigen in de finale van de individuele dressuur op de Olympische Spelen in Rio.
Bij de kür op muziek werd Minderhoud negende met een score van 80.553 procent. Van Silfhout eindigde op de elfde plek in het klassement. Zijn kür bracht hem niet verder dan een score van 79.535 procent.
Minderhoud ging met zijn score een tijdje aan de leiding, maar werd als snel ingehaald door de Brit Carl Hester, die 2 procent hoger scoorde.Even later werd de Oosterbeker ook ingehaald door Tinne Wilhelmsson (81.553 procent) en Kristina Brooring-Sprehe (87.143 procent), waardoor hij zijn podiumplek moest afstaan.

'Met goed gevoel naar huis'

Minderhoud was blij met zijn rit. 'Ik had me voorgenomen Johnson op zijn mooist te laten zien en met een goed gevoel naar huis te gaan. Dat is gelukt. Het was mijn beste proef van dit kampioenschap.' Van Silfhout was eveneens tevreden over zijn prestatie. 'Hij was echt nog een tik beter dan in de Special', prees de ruiter zijn 11-jarige hengst. 'Hij was wat losser en rustiger. Ja, we gaan met opgeheven hoofd naar huis.'
Na een teleurstellende vierde plek voor de Nederlandse dressuurruiters in de landenwedstrijd van vrijdag, was de hoop gevestigd op de individuele prestaties van de ruiters voor een Gelderse olympische medaille in de paardensport. De Britse Charlotte Dujardin ging er uiteindelijk met de olympische dressuurtitel vandoor.