Nieuws

Welke Gelderse sporters komen vandaag in actie in Rio?

De Olympische Spelen gaan hun laatste week in. We zijn inmiddels toe aan dag 10 en ook deze maandag komen er diverse Gelderse sporters in actie. We zetten voor u op een rijtje welke toppers uit Gelderland deze dag te bewonderen zijn. © ANP
RIO DE JANEIRO - De Olympische Spelen gaan hun laatste week in. We zijn inmiddels toe aan dag 10 en ook deze maandag komen er diverse Gelderse sporters in actie. We zetten voor u op een rijtje welke toppers uit Gelderland deze dag te bewonderen zijn.
Hans Peter Minderhoud uit Oosterbeek en Lunteraan Diederik van Silfhout komen in actie in de finale van de individuele dressuur. Na een teleurstellende vierde plek voor de Nederlandse dressuurruiters in de landenwedstrijd, is de hoop gevestigd op de individuele kwaliteiten van de ruiters voor een Gelderse olympische medaille in de paardensport. De wedstrijden beginnen om 15.00 uur.
De Spelen in Rio kunnen voor baanwielrenster Elis Ligtlee al niet meer stuk na haar verrassende gouden plak op het onderdeel keirin. Maar misschien ligt er nog meer in het verschiet voor de Eerbeekse. Ze start om 15.00 uur in de achtste finales op het onderdeel sprint.

Haalt Elis Ligtlee ook een medaille op het onderdeel sprint? (Foto: ANP)
Eefje Muskens en Selena Piek uit Arnhem houden hoop op een Gelderse medaille in het badminton. Het duo treedt om 13.30 uur in de kwartfinale aan tegen de Zuid-Koreaanse Seung-chan Shin en Kyung-eun Jung.

Het Arnhemse duo Muskens/Piek komt in actie in de kwartfinales in Rio (Foto: ANP)
Zeilster Afrodite Kyranakou-Zegers uit Doorwerth komt met haar partner Anneloes van Veen uit in de 470-klasse. Vandaag staan de negende en tiende race op het programma.
Eén ding is in ieder geval zeker: een Nederlands duo komt sowieso in de halve finales bij het beachvolleybal. Reindor Nummerdor uit Elburg en zijn teamgenoot Christiaan Varenhorst staan vanaf 22.00 uur tegenover landgenoten Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen.

Reindor Nummerdor (39) wil op zijn laatste grote toernooi nog één keer vlammen (Foto: Archief)
De hockeysters hopen vandaag het goede voorbeeld van de hockeymannen te volgen. De heren versloegen verrassend wereldkampioen Australië in de kwartfinales van het olympisch toernooi. De dames - met Xan de Waard uit Renkum - spelen vanaf 01.30 uur hun kwartfinale tegen Argentinië.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!