Nieuws

Werkzaamheden Westervoortsebrug halverwege

WESTERVOORT - De werkzaamheden aan de Westervoortsebrug zijn al op de helft. Deze week gaan de fietsers over de autobrug en begint Rijkswaterstaat aan de boog van de fietsbrug.
De afgelopen drie weken werd er al flink gewerkt aan de brug over de Ijssel en nu is de fietsbrug aan de beurt. 
De Westervoortsebrug is tot en met 4 september afgesloten.
EERDER BERICHT:
Westervoortsebrug afgesloten van 25 juli tot en met 4 september
Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 juli 2016- Laatste update: 18 juli 2016 16:05 uur
Rijkswaterstaat en de gemeenten Arnhem en Westervoort sluiten de Westervoortsebrug af voor groot onderhoud. Auto-, motor- en vrachtverkeer kan vanaf maandag 25 juli 06.00 uur tot en met zondag 4 september 24.00 uur niet over de brug rijden.
Met deze werkzaamheden behouden we de goede conditie van de brug. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.
Hinder
Onderhoud kan niet altijd zonder overlast voor weggebruikers en omgeving. De werkzaamheden kunnen alleen veilig en kwalitatief goed gebeuren als de brug grotendeels is afgesloten. Tussen 25 juli tot en met 4 september is de brug afgesloten voor auto-, motor- en vrachtverkeer. Zij kunnen omrijden via de A12. Landbouwvoertuigen, spoedeisende hulpdiensten, openbaar vervoer en brommobielen (45-kilometerauto’s) kunnen tijdens de afsluiting wel gebruik maken van de brug. Er blijft één rijbaan open voor het verkeer uit beide richtingen. Verkeersregelaars zorgen ervoor dat het verkeer om en om over de brug wordt geleid. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen ten alle tijden gebruik maken van de brug. Tussen eind april en december 2016 wordt er ook aan de onderzijde van de brug gewerkt. Dit levert geen verkeershinder op. 
Werkzaamheden Hamersestraat/Dorpstraat
Tijdens de afsluiting van de brug start de gemeente Westervoort met de werkzaamheden aan de Hamersestraat/Dorpstraat. De werkzaamheden van Rijkswaterstaat en de gemeente zijn gelijktijdig gepland, omdat beide werkzaamheden het doorgaand verkeer tussen Arnhem en Duiven/Zevenaar stremmen. Hierdoor is de hinderperiode korter. De werkzaamheden Hamersestraat/Dorpstraat duren tot circa half oktober. Doorgaand verkeer wordt tot half oktober omgeleid via de A12. Lokaal verkeer tussen Arnhem en Westervoort kan vanaf begin september wel gebruik maken van de Westervoortsebrug. 
Oproep
Werken aan de weg kan niet zonder overlast of hinder voor de weggebruikers. We doen er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken. Automobilisten wordt dringend verzocht zich te houden aan de omleidingsroutes. Dit bevordert de veiligheid en voorkomt overlast voor de directe omgeving door sluipverkeer. Volg ook aanwijzingen op van verkeersregelaars. 
Tips voor minder hinder
Verkeer moet in de aangegeven periode rekening houden met verkeershinder. De vertraging kan oplopen tot meer dan 15 minuten. Indien mogelijk mijd de spits, reis met het OV of met de fiets. 
Samenwerking
Rijkswaterstaat en de gemeenten Arnhem en Westervoort werken samen aan het onderhoud. Rijkswaterstaat doet dit vanuit zijn rol als eigenaar van de brug, de gemeente Arnhem vanuit haar rol als wegbeheerder van de Zevenaarseweg en de gemeente Westervoort vanuit haar rol als wegbeheerder van de Brugweg en van de Hamersestraat/Dorpstraat. 
Meer informatie?
Actuele informatie over de omleidingsroute vindt u op de website van de gemeente Arnhem. Kijk voor algemene informatie over het project op de projectpagina IJssel: onderhoud Westervoortsebrug. U kunt ook bellen met het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat op 0800-8002 van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 20.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10.00 uur tot 18.30 uur. Voor informatie over de werkzaamheden Hamersestraat/Dorpstraat kunt u terecht bij de gemeente Westervoort, 026-317 99 11. 
HYPERLINK "http://www.wegwerkmeldingen.nl/pdf/maakpdf.php?Objectnummer=1467564®io=4&fn=wegwerk.pdf"meer info (pdf)   HYPERLINK "http://www.wegwerkmeldingen.nl/index.php?directnaarID=1467564®io=4"interactieve kaart