Nieuws

Voorstellingen Steengroevetheater Winterswijk moeten veilig verlopen

WINTERSWIJK RATUM - Dit weekend kregen de 400 vrijwilligers die betrokken zijn bij de voorstelling van Stichting Steengroeve Theater een uitgebreide veiligheidsinstructie. Jaarlijks voeren ze in de groeve een spektakelstuk op met vele honderden toeschouwers. Dit jaar voeren ze de Midzomernachtsdroom van Shakespeare op.
Exploitant Sibelco van de groeve heeft wereldwijd meerdere steengroeven, maar staat daar, buiten de eigen medewerkers, niemand toe. Een uitzondering daarop is het theater in Winterswijk. Onder strikte voorwaarden mogen er deze week vier voorstellingen worden gegeven.

Generale repetitie met ontruimingsoefening

Alle medewerkers hebben een instructie gekregen over de risico's in de groeve. Zo wordt rekening gehouden met slecht weer, maar ook met echte calamiteiten, zoals brand of zelfs het instorten van een tribune. Tijdens de generale repetitie maandag zal er ook een ontruimingsoefening plaatsvinden. Met dat doel is zelfs in de groeve weer een speciaal vak ingericht waar het publiek en de medewerkers in kunnen worden opgevangen. Wanneer niet aan al deze eisen wordt voldaan loopt het theatergezelschap de kans niet langer van de groeve gebruik te mogen maken.

Voorstellingen al uitverkocht

Medewerkers en publiek maken zich overigens niet veel zorgen over hun veiligheid. Spelers, orkestleden en de andere vrijwilligers zijn heel enthousiast over de komende voorstellingen. Ook het publiek komt in grote getale. De voorstellingen zijn al geruime tijd uitverkocht. Als het weer het toelaat is de eerste van vier voorstellingen van Midzomernachtsdroom komende dinsdag.