Nieuws

Vitesse en Fraser krijgen dreun van ADO Den Haag

ARNHEM - Vitesse heeft zich zaterdagavond geen goede dienst bewezen in GelreDome. De Arnhemmers verloren in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 1-2 van ADO. De Haagse club kwam nog wel op achterstand door een treffer van Ricky van Wolfswinkel, maar wist de wedstrijd te kantelen. Zo kreeg Fraser een flinke dreun van zijn voormalige club.
De Arnhemmers drongen de eerste minuten van de wedstrijd aan. Dat resulteerde overigens meteen in enkele schietkansjes van afstand. Eerst probeerde Lewis Baker het, maar zijn schot werd geblokt. Daarna was het Milot Rashica die het probeerde, maar hij zag zijn inzet uit het goal getikt worden door de Haagse keeper.
De grootste kans volgde daarna Van Wolfswinkel die een hoge voorzet van Van der Werff in het zijnet schoot.
Ruben Schaken had voor ADO de eerste kans. Hij kreeg een vrije kopkans, maar gezien zijn geringe lengte leverde het niet enorm veel gevaar op. Wel moest Room de kopbal tot een corner verwerken.

Van Wolfswinkel ook in GelreDome trefzeker

De Arnhemmers kwamen daarna verdiend op voorsprong. Een vrije trap van Lewis Baker werd al bijna ingetikt door Van Wolfswinkel, maar die bal werd weggewerkt. Die weggewerkte bal werd vervolgens opnieuw ingebracht, waardoor verdediger Guram Kashia de bal panklaar neerlegde voor Van Wolfswinkel. Die schoot in twee instanties de bal achter keeper Setkus.

ADO weer op gelijke hoogte

Die voorsprong duurde overigens niet lang, want ADO Den Haag liet er geen gras over groeien. Kastaneer kon een voorzet vanaf links binnenschieten nadat Guram Kashia niet helemaal scherp stond te dekken. Room kon de eerste echte kans van ADO meteen uit het netje vissen.
Daarna zakte het niveau van de wedstrijd. Vitesse probeerde het nog wel tot aan de rust, maar echt tot grote kansen kwam het niet. Hetzelfde gold overigens voor ADO.

Vitesse jaagt op voorsprong

Na rust was Vitesse ook weer de ploeg die de eerste kans creëerde. Nathan kreeg een een hoge voorzet, miste de bal in eerste instantie volledig en in tweede instantie schoot hij vol op de keeper. Van Wolfswinkel kon de rebound niet meer raak koppen.
Even later was Lewis Baker dichtbij een treffer, maar zijn afstandsschot belandde net naast de goal.

Fouten bij Vitesse, ADO op voorsprong

Vitesse kwam wel op achterstand. Door een verdedigingsfout van Leerdam kon Kastaneer langs hem snellen. Room was ook te ver uit zijn goal en dat bracht voor de vlugge buitenspeler van ADO de mogelijkheid om de bal om de Vitesse-goalie heen te krullen: 1-2.
Het niveau werd er aan Arnhemse kant niet beter op. Fraser probeerde de wedstrijd nog te redden door Zhang en Van Bergen te brengen, maar dat hielp niks. ADO was zelfs nog het meest gevaarlijk met een schotje dat net naast de goal van Room rolde. En een minuut voor tijd stond Room weer wat te ver voor zijn goal toen ADO counterde. Van der Heijden kon alleen op Room af en omspeelde de doelman, hij had de 1-3 voor het inschuiven, maar rekende niet op het verdedigende werk van Mitchell van Bergen. Hij voorkwam de goal.
Maar doordat de Arnhemmers daarna niks meer forceerden, werd de eerste thuiswedstrijd van het seizoen verloren. Een grote dreun voor de Arnhemmers.
Opstelling: Room, Leerdam, Kashia, Van der Werff, Kruiswijk; Baker(85. Osman), Qazaishvili(61. Zhang) , Nakamba, Rashica, Van Wolfswinkel, Nathan (61. Van Bergen).