Nieuws

Wielrenster Annemiek van Vleuten geland op Schiphol; veel belangstelling voor aankomst pechvogel

Wielrenster Annemiek van Vleuten uit Wageningen is zaterdag samen met Anna van der Breggen aangekomen op Schiphol. Het zijn haar eerste stappen in Nederland nadat Annemieks olympische droom in duigen viel. © ANP
SCHIPHOL - Wielrenster Annemiek van Vleuten uit Wageningen is zaterdag samen met Anna van der Breggen aangekomen op Schiphol. Het zijn haar eerste stappen in Nederland nadat Annemieks olympische droom in duigen viel.
Onder de belangstellenden ook de moeder van Annemiek. Met grote spandoeken werd ze - evenals wielrencollega en olympisch kampioen Van der Breggen - welkom geheten in de aankomsthal op Schiphol.
Van Vleuten leek tijdens de olympische wegwedstrijd lang op weg naar een gouden medaille. Tijdens de afdaling kwam ze echter zwaar ten val. Hierbij liep de 33-jarige Wageningse drie fractuurtjes in haar wervelkolom en een zware hersenschudding op.

'Het was confronterend'

Ze mocht uiteindelijk na drie dagen het ziekenhuis verlaten. In haar eerste interview na haar val gaf ze aan het nog steeds moeilijk te vinden dat Van den Breggen won. 'Dat was moeilijk, confronterend. Maar als ik dan iemand de medaille moet toewensen, dan zeker iemand uit Nederland', vertelde ze aan de NOS.
Schrale troost voor Van Vleuten is dat het aantal volgers op Twitter geëxplodeerd zijn sinds haar val. Liefst 27657 mensen gingen de Wageningse extra volgen na het voorval.

Foto: ANP

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!