Nieuws

Welke Gelderse sporters komen vandaag in actie in Rio?

De Olympische Spelen denderen door. We zijn inmiddels toe aan dag 8. Ook zaterdag verschijnen er weer diverse Gelderse sporters op het toneel. Wilt u weten wie? Kijk dan even naar het schema hieronder. © EPA
RIO DE JANEIRO - De Olympische Spelen denderen door. We zijn inmiddels toe aan dag 8. Ook zaterdag verschijnen er weer diverse Gelderse sporters op het toneel. Wilt u weten wie? Kijk dan even naar het schema hieronder.
De kans is vrij reëel dat vandaag de eerste Gelderse sporters in de medailles vallen. Kaj Hendriks uit Wageningen en Peter Wiersum uit Wichmond staan met de Holland Acht in de olympische finale. De roeiers zijn niet de topfavoriet voor het goud, maar een plek op het erepodium moet er inzitten, gezien de goede prestaties in de laatste jaren. Om 16.27 uur gaat de finale van start.
Wat kan Nadine Visser op de tweede dag van de zevenkamp? (Foto: ANP)
Churandy Martina uit Arnhem zien we vandaag voor het eerst in actie in Rio. De atleet komt in actie in de voorronde van de 100 meter sprint. Rond 17.00 uur, het kan iets later worden, verschijnt hij op de baan. Anouk Vetter en Nadine Visser uit Arnhem doen mee aan de tweede dag van de zevenkamp. Om 16.45 is het eerste onderdeel, het verspringen. Vetter staat, na vier van de zeven onderdelen, op de zevende plek in het algemeen klassement. Visser is de nummer 22.
Baanwielrenster Elis Ligtlee doet vanaf 15.15 uur mee aan het keirintoernooi. De Eerbeekse hoopt op een plek in de finale. Die eindstrijd is rond 22.30 uur. Het eerste optreden van Ligtlee in Rio was geen succes. Ze kwam op de teamsprint met Laurine van Riessen niet verder dan de eerste ronde.
Annette Duetz hoopt vandaag flink te stijgen in de 49erFX-klasse. (Foto: ANP)
Annette Duetz uit Zeddam komt vandaag liefst vier keer in actie in de 49erFX-klasse. De zeilster, die een duo vormt met Annemiek Bekkering, staat voorlopig op een zestiende plaats in het algemeen klassement. Dat valt flink tegen. Er zijn races om 18.20, 19.20, 20.20 en 21.20 uur.
Xan de Waard (foto, rechts) speelt vandaag met Oranje de laatste groepswedstrijd. (Foto: ANP)
Hockeyster Xan de Waard uit Renkum komt tenslotte met Oranje uit tegen Duitsland. De wedstrijd begint om 17.30 uur. Het is het laatste groepsduel van Nederland. Het is na vandaag dan ook duidelijk wie de dames in de kwartfinale treffen.