Nieuws

Arends en Piek uitgeschakeld in mixed dubbel

Badmintonners Selena Piek uit Arnhem en Jacco Arends uit Arnhem maken na twee groepswedstrijden geen kans meer om de kwartfinales van het gemengd dubbel te halen op de Olympische Spelen. © Omroep Gelderland
RIO DE JANEIRO - Badmintonners Selena Piek uit Arnhem en Jacco Arends uit Arnhem maken na twee groepswedstrijden geen kans meer om de kwartfinales van het gemengd dubbel te halen op de Olympische Spelen.
Piek en Arends leden vrijdag een kansloze nederlaag tegen de Koreaanse nummers twee van de wereld Ko Sung-hyun en Kim Ha-na (21-10 21-10). Donderdag werd ook al verloren van het Japanse koppel Ayane Kurihara/Kenta Kazuno.
'We wisten dat we moesten winnen en namen dus risico's. Dat werkte vandaag averechts', reageerde Arends. 'Ik ben enorm teleurgesteld dat we op het grootste toernooi niet hebben kunnen laten zien wat ons niveau is', zei hij.
'Op dit moment overheerst de ultieme teleurstelling. We moesten deze partij winnen om door te gaan. Geen moment hebben we lekker in de wedstrijd gezeten. Het is heel frustrerend dat we ons beste badminton niet hebben kunnen laten zien hier', voegde Piek toe.
Het Nederlandse duo speelt zaterdag nog tegen de Amerikanen Philip Chew en Jamie Subandhi. In die partij staat alleen nog de eer op het spel.
Piek plaatste zich eerder op vrijdag met Eefje Muskens wel voor de kwartfinales van het vrouwendubbel.