Nieuws

Selena Piek en Eefje Muskens naar kwartfinale op Olympische Spelen

De Arnhemse badmintonsters Selena Piek en Eefje Muskens hebben de kwartfinale bereikt in het dubbeltoernooi van de Olympische Spelen. Zij versloegen vrijdag het Indische koppel Jwala Gutta en Ashwini Ponnappa. © ANP
RIO DE JANEIRO - De Arnhemse badmintonsters Selena Piek en Eefje Muskens hebben de kwartfinale bereikt in het dubbeltoernooi van de Olympische Spelen. Zij versloegen vrijdag het Indische koppel Jwala Gutta en Ashwini Ponnappa.
Eerder wonnen Piek en Muskens makkelijk hun eerste wedstrijd in de groepsfase, vrijdag ging het wat moeilijker. De eerste game werd met 21-16 gewonnen, maar de tweede werd met dezelfde cijfers verloren. In de derde game waren Guta en Ponnappa een tijdje sterker, maar de Arnhemse dames wonnen uiteindelijk met 21-17.
De winnaars van het zilver op de EK spelen zaterdag nog tegen Misaki Matsutomo en Ayaka Takahashi, de Japanse nummers één van de wereldranglijst. Die wedstrijd gaat om de groepswinst, want ook het Japanse koppel won zijn beide groepswedstrijden.