Achterhoek

Omgeving IJssel Zutphen komende maanden aangepakt

De omgeving van de IJssel bij Zutphen wordt de komende tijd grondig aangepakt. Zowel Rijkswaterstaat als de gemeente Zutphen verrichten verschillende werkzaamheden. © archief
ZUTPHEN - De omgeving van de IJssel bij Zutphen wordt de komende tijd grondig aangepakt. Zowel Rijkswaterstaat als de gemeente Zutphen verrichten verschillende werkzaamheden.

Veiligheid en waterkwaliteit

Rijkswaterstaat werkt aan waterveiligheid rondom de rivieren. Omdat bij hoogwater het water in de uiterwaarden komt, moeten daar bomen heggen en heesters die de doorstroming belemmeren, verwijderd worden. Ook worden er stenen die op de oevers liggen weggehaald. Dit heeft te maken met het verbeteren van de kwaliteit van het rivierwater.

Herinrichting Tichelbeeksewaard

De Tichelbeeksewaard wordt door de gemeente opnieuw ingericht. Mensen kunnen er hier straks wandelen in de natuur en tegelijkertijd hebben ze uitzicht op de stad. Er komen enkele paden van gras, boomstammen en stapstenen. En ook een betonpad, waar mensen met rollators en kinderwagens een rondje kunnen lopen. De werkzaamheden moeten volgend jaar zijn afgerond.