Nieuws

Welke Gelderse sporters komen vandaag in actie in Rio? (overzicht)

Tessie Savelkouls
De Olympische Spelen denderen door. We zijn inmiddels toe aan dag 7. Ook vrijdag verschijnen er weer diverse Gelderse sporters op het toneel. Wilt u weten wie? Kijk dan even naar het schema hieronder. © ANP
ARNHEM - De Olympische Spelen denderen door. We zijn inmiddels toe aan dag 7. Ook vrijdag verschijnen er weer diverse Gelderse sporters op het toneel. Wilt u weten wie? Kijk dan even naar het schema hieronder.
De prestaties van de Nederlandse judoka's vallen tijdens de Spelen wat tegen. Wellicht kan Tessie Savelkouls uit Nijmegen daar vandaag verandering in brengen. Ze komt in actie in de klasse tot 78 kilogram. Rond 15.00 uur komt Savelkouls voor de eerste keer op de mat. Of de Nijmeegse een plak pakt, wordt vrijdag ook direct duidelijk. Alle wedstrijden zijn namelijk vandaag.
Ook Sjef van den Berg strijdt vandaag om de medailles. (Foto: ANP)
Lukt het handboogschutter Sjef van den Berg om een medaille te pakken? De Arnhemmer staat om 14.00 uur tegenover Ricardo Soto uit Chili in de achtste finale. Wint hij deze wedstrijd, volgt om 20.00 uur een duel in de kwartfinale. Om 21.00 uur staat vervolgens de halve eindstrijd op de rol. De strijd om het goud is om 21.43 uur. Laten we hopen dat Van den Berg in die finale staat en zo voor de eerste Gelderse medaille op deze Spelen zorgt.
Wat kan Jip Vastenburg vandaag op de 10 kilometer bewerkstellingen? (Foto: ANP)
Het atletiekprogramma begint vandaag. Dat betekent dat we Jip Vastenburg uit Apeldoorn en Susan Kuijken uit Nijmegen in actie gaan zien op de 10 kilometer. Om 16.10 uur beginnen ze aan deze afstand. Op voorhand zijn Vastenburg en Kuijken geen topfavorieten voor een medaille, maar wie weet wat er op een goede dag kan gebeuren. Nadine Visser en Anouk Vetter uit Arnhem beginnen vandaag aan de zevenkamp. Het eerste onderdeel is de 100 meter horden. Om 14.35 uur staan ze hiervoor op de baan.
Elis Ligtlee doet vrijdag mee aan het onderdeel teamsprint.
Baanwielrenster Elis Ligtlee uit Eerbeek zien we vandaag voor de eerste keer in actie. Ze doet mee aan het onderdeel teamsprint. Om 21.00 uur verschijnt ze voor de eerste keer op de baan voor de kwalificaties. Als alles goed gaat, en Oranje haalt de finale, wordt er om 23.04 uur om het goud gereden.

Teamsporten

Er komen vandaag de nodige Gelderse sporters in teamverband in actie. Zo is er vanaf 14.50 uur de finale bij de paardensport (dressuur). Hans Peter Minderhoud en Edward Gal uit Oosterbeek en Diederik van Silfhout uit Lunteren hopen op een plak (en staan er ook redelijk goed voor).
Handbalster Estavana Polman uit Arnhem speelt met Oranje om 16.30 uur tegen Zweden. Robbert Kemperman uit Nijmegen hockeyt met Nederland de altijd beladen wedstrijd tegen Duitsland (start om 18.20 uur) en verder is er de volleybalwedstrijd tussen Nederland en Puerto Rico. Celeste Plak uit Apeldoorn, Femke Stoltenborg uit Harreveld, Lonneke Sloetjes uit Varsseveld, Judith Pietersen uit Eibergen en Myrthe Schoot uit Winterswijk komen vanaf 22.05 uur voor Oranje in actie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!