Nieuws

Tattooshops nemen maar toe; Dean Saunders opent er een in Tiel

TIEL - Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: tattoo-shops. Een tatoeage laten zetten lijkt steeds populairder te worden. En dat dat zie je terug in het straatbeeld. In Tiel opende zanger Dean Saunders een eigen shop.
De ene na de andere tattoo-shop opent de deuren; in de afgelopen jaren was er zelfs sprake van een verdubbeling en die stijgende lijn zet zich door. Dean Saunders, bekend van onder meer het tv-programma Popstars, opende in Tiel zijn tweede Gelderse winkel. Hij heeft er al een in Zevenaar. 
En het was druk donderdagmiddag, tijdens de opening. Veel mensen willen een plaatje of een piercing en ondanks het ruime aanbod van tatoeëerders in Gelderland is er volgens Dean Saunders best behoefte aan een, wat hem betreft, betere shop. 

'Te makkelijk shop openen'

De Nederlandse belangenvereniging voor tatoeëerders en piercers is erg kritisch op het almaar toenemende tattoo- en piercingshops.
Een woordvoerder zegt dat mensen die 'gewoon netjes een stipje kunnen aanbrengen' volgens de geldende hygiëneregels voor een paar honderd euro een vergunning krijgen. 'Maar dat zegt niets over hun vakbekwaamheid', aldus de belangenvereniging. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!