Nieuws

Vlinder 'Julia' bijna dood; komeetstaartvlinder heeft ruim 100 eitjes gelegd

Vlinder 'Julia' is bijna dood en mag achter de schermen sterven zonder pottenkijkers. De komeetstaartvlinder heeft ruim 100 eitjes gelegd. Dat meldt Wim Kersten, de eigenaar van vlindertuin De Kas in Zutphen. © Archief
ARNHEM - Vlinder 'Julia' is bijna dood en mag achter de schermen sterven zonder pottenkijkers. De komeetstaartvlinder heeft ruim 100 eitjes gelegd. Dat meldt Wim Kersten, de eigenaar van vlindertuin De Kas in Zutphen.
'Omdat 'Romeo' een aantal dagen later geboren is, heeft hij nog een paar dagen te gaan', legt Kersten uit. 'Over anderhalve week komen de eitjes van het paar uit. Daarom zoeken we wel nog een geschikte plant; de 'Cotinus'.'
De vlinder wordt namelijk gevoed door die plant. Als mensen takjes hiervan hebben, komt de eigenaar er graag een kweekje van nemen. Mensen met een Cotinus kunnen zich melden via de Facebookpagina van De Kas.

Slechts vier dagen leven

Vorige week kroop komeetstaartvlinder 'Julia' uit haar cocon in de vlindertuin in Zutphen. Een dag later was het de beurt aan 'Romeo'. Deze soort is één van de grootste en mooiste ter wereld, maar de vlinder leeft gemiddeld slechts vier dagen.
Dat komt omdat ze worden geboren zonder mond. Ze besteden dus geen tijd aan eten maar pronken vooral met hun vleugels en hebben zo alle tijd om een partner te zoeken. Met hulp van eigenaar Kersten vonden 'Romeo' en 'Julia' elkaar.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!