Nieuws

De Graafschap-spits Parzyszek belooft twintig doelpunten

DOETINCHEM - Piotr Parsyszek maakte ooit in een half jaar zestien doelpunten in de eerste divisie namens De Graafschap.
En dus durft de spits nu ook wel een aantal doelpunten te beloven voor dit seizoen. "Ik heb zeker een getal in mijn hoofd, anders word ik daar aan vastgehouden aan het einde van dit seizoen. Aan de andere kant, de laatste keer dat ik hier speelde, stond ik bij de winterstop al op zestien goals. Ik verwacht nu meer van mezelf, dus is de doelstelling ook minimaal twintig doelpunten."
"Ik ben veel fitter dan toen ik hier een half jaar geleden instapte. Ik train twee, drie keer in de week nog voor mezelf na de training. Mijn vertrouwen is goed, mijn fitheid is goed. Alle ingrediënten om goed te presteren. Ik heb er al één gemaakt en ik was ook meteen belangrijk voor de ploeg. Ik legde de bal ook af op Bryan Smeets en dat doelpunt in de laatste minuut zie ik dan als een beloning."
Parzyszek beseft dat wedstrijd als FC Den Bosch uit heel belangrijk kunnen zijn om bovenin mee te doen. "Daar kun je het verschil maken. Niemand gaat graag naar Den Bosch toe of naar bijvoorbeeld Dordrecht. Het maakt geen fuck uit hoe je wint, als we maar drie punten meenemen."