Nieuws

Arnhemmer rijdt in Huissen in op ex en schoonmoeder, krijgt celstraf

Een 19-jarige Arnhemmer is veroordeeld tot een celstraf, omdat hij met zijn auto inreed op zijn ex-vriendin en haar moeder. Hij kreeg een gevangenisstraf van 20 maanden, waarvan de helft voorwaardelijk. © ANP
ARNHEM - Een 19-jarige Arnhemmer is veroordeeld tot een celstraf, omdat hij met zijn auto inreed op zijn ex-vriendin en haar moeder. Hij kreeg een gevangenisstraf van 20 maanden, waarvan de helft voorwaardelijk.
De aanrijding was 19 februari dit jaar in Huissen. De ex-vriendin en haar moeder zaten op de fiets en kwamen hard ten val.
Volgens de Arnhemmer wilde hij de auto vlak voor de twee parkeren, omdat hij met ze wilde praten. De rechtbank vindt dat geen geloofwaardig verhaal. Mensen die het zagen gebeuren, zeggen dat de Arnhemmer erg agressief reed en dat hij een boze en opgefokte indruk maakte. Omdat zijn relatie spaak liep, was hij boos op de moeder van zijn ex. 

Arnhemmer wordt behandeld

De rechtbank neemt het de Arnhemmer kwalijk dat hij na de aanrijding meteen wegreed en dat hij zich niet om de twee bekommerde. In zijn voordeel sprak dat hij een nagenoeg blanco strafblad is, nog jong is en bereid is om zich te laten behandelen voor zijn agressieproblematiek. Hij mag een jaar geen autorijden.