Nieuws

Duitse drugsauto gesnapt bij groene grens Leuth

Twee Duitsers zijn dinsdagmiddag betrapt met drugs in de auto. Ze wilden de groene grens bij Leuth oversteken, dat meldt de politie. Een 22-jarige man uit Xanten en een 25-jarige vrouw uit Wesel zijn aangehouden. In een Nijmeegse winkel werd even later ook een 32-jarige Arnhemmer in de kraag gevat. Hij zou de drugs hebben geleverd. © Google Maps
LEUTH - Twee Duitsers zijn dinsdagmiddag betrapt met drugs in de auto. Ze wilden de groene grens bij Leuth oversteken, dat meldt de politie. Een 22-jarige man uit Xanten en een 25-jarige vrouw uit Wesel zijn aangehouden. In een Nijmeegse winkel werd even later ook een 32-jarige Arnhemmer in de kraag gevat. Hij zou de drugs hebben geleverd.
De politie wist dat bij de Arnhemmer meer dan de toegestane hoeveelheid drugs waren geleverd. De auto van de kopers werd daarom in de gaten gehouden en gevolgd richting de Duitse grens. Om grote grensovergangen te vermijden, reden ze door de groene grens, een natuurgebied aan de grens, bij Leuth. Daar zetten agenten de auto voor controle aan de kant. 

Illegale verkoop

De inzittenden bleken 125 gram softdrugs in krimpfolie bij zich te hebben. Ze verklaarden de drugs te hebben gekocht in een winkel in het centrum van Nijmegen, waar drugsverkoop niet is toegestaan. De agenten reden naar de winkel en hielden de 32-jarige Arnhemmer daar aan.