Nieuws

Wildvreemden feliciteren 100-jarige Apeldoorner: 'Die mensen kennen mij toch niet?'

APELDOORN - Hij is deze woensdag 100 jaar oud geworden: Regnier van Veenendaal. Dat moet gevierd worden, vindt kleinzoon Richard van den Bosch. Hij zette een Facebookactie op, waarbij hij opriep zijn opa te feliciteren. Die gelukswensen laat hij zijn opa allemaal zien. En het zijn er nogal wat...
De 100-jarige Van Veenendaal woont in een verzorgingshuis in Apeldoorn maar is nog aardig kwiek, ondanks wat wankele benen en hardhorendheid. En op zijn leeftijd wil hij nog graag van alles weten.
Internet? Richards opa ziet water branden wanneer zijn kleinzoon erover praat. Volgens junior kan opa maar niet begrijpen hoe een fotootje opeens aan de andere kant van het land is wanneer je het verstuurt. Met zijn Facebookactie wil Richard hem nu laten zien wat de impact van internet kan zijn.
En met ruim 18.000 felicitaties - van Groningen tot Maastricht, van Frankrijk tot Zuid-Afrika - is dat aardig gelukt. 'Ja maar die mensen kennen mij toch helemaal niet?', reageerde Van Veenendaal toen Richard vertelde hoe hard de actie liep. 

'Proficiat, knappe heer!'

De actie voor de Apeldoorner is een doorslaand succes. Reacties van Nederlanders van over de hele wereld sieren het Facebookbericht op.
Soms een simpel 'proficiat', vaak ook een langere gelukswens: 'Van Harte Gefeliciteerd met uw 100ste verjaardag, een hele eer om honderd te mogen worden echt super. U lijkt nog niet eens zo oud, knappe heer. Ik wens u een hele fijne dag toe.'