Nieuws

Nummerdor wint ook tweede groepswedstrijd beachvolleybal

Nummerdor in actie.
Beachvolleyballer Reinder Nummerdor uit Elburg en zijn teamgenoot Christiaan Varenhorst hebben dinsdag op de Olympische Spelen ook hun tweede groepswedstrijd winnend afgesloten. De achtste finales lonken. © ANP
RIO DE JANEIRO - Beachvolleyballer Reinder Nummerdor uit Elburg en zijn teamgenoot Christiaan Varenhorst hebben dinsdag op de Olympische Spelen ook hun tweede groepswedstrijd winnend afgesloten. De achtste finales lonken.
Het Nederlandse duo had drie sets nodig tegen de Polen Grzegorz Fijalek en Mariusz Prudel (veertiende op de wereldranglijst) maar liet een goede indruk achter: 21-17 19-21 15-9.
Nummerdor (39) en Varenhorst namen in de eerste set snel de leiding. Ook de tweede set kende een flitsende start maar de Polen knokten zich terug, pakten een kleine voorsprong en dwongen een derde set af.

Nummerdor als verdediger ijzersterk

Op belangrijke punten toonde Nummerdor in het stadion op de Copacabana zijn ijzersterke kwaliteiten als verdediger en in de slotfase was het blok van Varenhorst moeilijk te passeren. De voorbereiding van Nummerdor en Varenhorst op de Spelen was niet optimaal. Routinier Nummerdor (39) werd vader en heeft lichte knieklachten.
Debutant Varenhorst (26) reisde later naar Rio wegens een keelontsteking. Maar na twee poulezeges kan het tweede Nederlandse team al uitkijken naar de achtste finales. De uitkomst van hun partij donderdag tegen de Russen Viatsjelav Krasilnikov en Konstantin Semenov gaat waarschijnlijk alleen om de winst in de poule.