Nieuws

Dag 5 in Rio: laatste kans voor roeiers, Gelderse dressuurploeg in actie

ARNHEM - Op dag 5 van de Olympische Spelen krijgen de mannen 8 een herkansing bij het roeien en begint de dressuur.
Op deze wedstrijddag wordt er in ieder geval weer aan handboogschieten gedaan. Sjef van den Berg uit Arnhem is nog actief in de individuele mannenwedstrijd. Het boogschieten begint om 14.00 uur Nederlandse tijd en duurt tot 's avonds laat. 
Daarnaast zijn de herkansingen, halve finales en finales van het roeien. De 'mannen 8' roeit in de herkansingen. Kaj Hendriks uit Wageningen en Peter Wiersum uit Wichmond maken deel uit van de 'mannen 8' en als ze de herkansing winnen, mogen ze alsnog proberen een medaille te halen.

Volleybaldames

Maar wat hebben we nog meer? Zet deze wedstrijden alvast in uw agenda!
De Nederlandse volleybalsters komen ook weer in actie. Celeste Plak (Apeldoorn), Femke Stoltenborg (Harreveld), Lonneke Sloetjes (Varsseveld), Judith Pietersen (Eibergen) en Myrthe Schoot (Winterswijk) vertegenwoordigen de Gelderse inbreng in de ploeg.
Na een goed begin is het nu de bedoeling om Italië aan banden te leggen. De wedstrijd begint om 16.35 uur Nederlandse tijd.

Mooi om te zien

Als het aan ons ligt, schakelt u ook even in bij het zeilen. Afrodite Kyranakou-Zegers uit Doorwerth gaat in de 470-klasse vandaag voor het eerst het water in. Niet de meest spectaculaire sport, wel mooi om te zien! 
Tot slot is het ook de beurt aan de paardensport. Adelinde Cornelissen uit Nijkerk, Edward Gal en Hans Peter Minderhoud uit Oosterbeek en Diederik van Silfhout uit Lunteren maken zich op voor hun eerste dressuurdag met het team. De dressuurploeg begint om 13.55 uur Nederlandse tijd. 
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl