Nieuws

Fietsen op een echte wielerbaan, de Spelen in Rio en een rechtszaak: dit is uw nieuws van vandaag

ARNHEM - Het mag dan vakantie zijn, dat wil niet zeggen dat er niets gebeurt in Gelderland. Een overzicht van het Gelderse nieuws van vandaag.

Arnhemmer voor de rechter

Vandaag komt een 49-jarige Arnhemmer voor de rechter in een zogeheten regiezitting. Hij wordt onder meer verdacht van poging tot doodslag op iemand op een scooter en een politieagent door met zijn auto met hoge snelheid op hem in te rijden. Dit gebeurde op 3 mei. Bij zijn arrestatie kreeg de man rake klappen van de politie.
Voorts zou hij in oktober vorig jaar in Velp zijn eigen dochter en ex-schoonzoon hebben bedreigd met een hamer en een mes. Welke straf de man te wachten staat, wordt vandaag niet duidelijk. Een regiezitting geldt ter voorbereiding van de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak. Mogelijk komen wel nieuwe feiten aan het licht.

Zie ook:

Splinter in je bil

Altijd al een rondje willen fietsen op een echte wielerbaan? Wielerclub De Adelaar in Apeldoorn geeft ervaren renners maar ook recreanten en junioren de kans om kennis te maken met de nieuwe baan in het Omnisportcentrum.
De club zorgt voor begeleiding, zoals een trainer, een mecanicien en eerste hulp (want op de baan hoort een valpartij er ook bij). Wie geen baanfiets heeft, kan die ter plekke huren voor maar 7 euro en 50 cent. Meedoen aan de kennismaking (tussen 14.00 en 17.00 uur) kost verder niets.
De baan in het sportcomplex moest nodig worden vervangen. Bij valpartijen kregen renners knoerten van splinters in hun benen. Ondanks ongeveer 500 reparaties bleef het euvel bestaan.

Sporters in Rio

Uiteraard is er ook sport. De Olympische Spelen. Voor volleyballiefhebbers wacht de kraker tussen de vrouwen van Nederland en Italië. 
De Gelderse inbreng bij de volleybaldames is groot met Celeste Plak uit Apeldoorn, Femke Stoltenborg uit Harreveld, Lonneke Sloetjes uit Varsseveld, Judith Pietersen uit Eibergen en Myrthe Schoot uit Winterswijk. De wedstrijd begint om 16.35 uur. 
Het Nederlandse dressuurteam komt voor het eerst in de bak. De ploeg is volledig Gelders van samenstelling met Diederik van Silfhout uit Lunteren, Hans Peter Minderhoud en Edward Gal uit Oosterbeek en Adelinde Cornelissen uit Nijkerk.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!