Nieuws

Annemiek van Vleuten moet nog in het ziekenhuis blijven

Wielrenster Annemiek van Vleuten moet nog in het ziekenhuis in Rio de Janeiro blijven. De Wageningse wordt nog steeds behandeld aan haar verwondingen, die ze opliep bij haar val tijdens Olympische wegwedstrijd afgelopen zondag. © Omroep Gelderland
RIO DE JANEIRO - Wielrenster Annemiek van Vleuten moet nog in het ziekenhuis in Rio de Janeiro blijven. De Wageningse wordt nog steeds behandeld aan haar verwondingen, die ze opliep bij haar val tijdens Olympische wegwedstrijd afgelopen zondag.
Dat meldt Nu.nl. Maandag hoopt Van Vleuten het ziekenhuis al te kunnen verlaten, maar dat is nog niet gebeurd. Volgens chefarts Cees Rein van den Hoogenband van het Olympisch team verloopt haar herstel goed, maar heeft Annemiek van Vleuten absolute rust nodig.
Van Vleuten reed zondag aan kop in de slotfase van de wegwedstrijd, toen ze tijdens een afdaling in een bocht hard onderuit ging. Daarbij liep ze een zware hersenschudding en drie fracturen in de wervelkolom op. 
Annemiek van Vleuten moet de teleurstelling van de valpartij nog verwerken. 'Fysiek is het oké, maar in mijn hoofd, mentaal ben ik een wrak. Ik kan normaal goed relativeren; er komt hierna wel een wedstrijd, maar de Olympische Spelen zijn maar eens in de 4 jaar', zei ze vanuit het ziekenhuis tegen Omroep Gelderland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!