Nieuws

Zomer in Gelderland: De Roskam terug in Ommeren (gesloten)

Vandaag zijn we in het westen van onze provincie, in de Betuwe. Ommeren is met 755 inwoners de kleinste plaats van dit seizoen. In dit blog houden we je op de hoogte van de verrichtingen van het team en de laatste ontwikkelingen.
OMMEREN - Vandaag zijn we in het westen van onze provincie, in de Betuwe. Ommeren is met 755 inwoners de kleinste plaats van dit seizoen. In dit blog houden we je op de hoogte van de verrichtingen van het team en de laatste ontwikkelingen.
14.00 We sluiten dit ochtendblog en gaan verder op het middagblog.
13.40 Ja, de vlegelhanger voor vanavond is gevonden! Oud-turnster én teamlid Helga gaat voor de volle 50 seconden. En oefenen daar doet ze niet aan..
13.20 Liep jij er in de jaren 70, 80 en 90 ook zo bij?
13.00 Altijd al willen acteren? En beschik jij over een goede dosis lef? Meld je dan bij het Appelcafé en help team Ommeren!
12.50 Het geraamte van dé discotheek van Ommeren.
12.35 Ohh nee, de dag begon zo zonnig! Reden genoeg om een pauze in te lassen. 
12.20 Wie Ommeren zegt, zegt Baron van Brakell. Na zijn dood in 1865 liet de baron al zijn bezittingen na aan de arbeiders van buurtschap Meerten, tussen Ommeren en Lienden. Verslaggeefster Vera Eisink sprak vanochtend met oud-burgemeester Klaas Tammens, hij beheert het nalatenschap.
12.05 De hulptroepen worden aangestuurd. Ommeren is los!
11.45 De scène voor vanavond wordt geschreven! Heb jij ook mooie herinneringen aan disco-dancing de Roskam? Stuur ze, mét vermelding van je naam, naar zomer@gld.nl of zet ze in een reactie onder dit bericht. Wij zijn heel benieuwd!
11.30 In Ommeren staat de prachtige Middeleeuwse NH kerk. Radioverslaggeefster Vera Eisink kroop vanochtend samen met dominee Henk Overdijk achter het orgel.
11.11 Breng jij ook je stem uit?
10.56 Ondertussen stroomt het plein vol met hulptroepen.
10.45 Het team heeft zich teruggetrokken voor overleg.
10.20 Sinds de redactie van Zomer in Gelderland bezig is met de voorbereidingen, is er één liedje dat niet uit ons hoofd verdwijnt. Het is een nummer van de voormalige band New Four en heet 'In Ommeren daar ligt de Roskam'. We hoeven het jullie niet te vertellen: de Roskam was een disco-dancing die jarenlang ongelofelijk populair was in de wijde omgeving. In 2007 is de Roskam uiteindelijk gesloten na jaren van discussie over geluidsoverlast. 

De opdracht luidt:

Laat de Roskam voor 1 keer herleven. We zien vanavond de discotheek van binnen en van buiten met DJ, optredende band, dansende jongeren in de jaren 70, 80 en 90. Een flirtend stel eindigt buiten om brommers te kiek'n.

Het publiek staat hier vanavond ook in discokleding uit alle jaren.

We zoeken daarbij ook iemand die heimwee heeft naar vroeger..

10.00 We zijn vandaag in de kleinste plaats van dit seizoen! Maar daar weet Ommeren héél goed mee om te gaan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!